DAIWA 20 Luvias LT 2500D

-17 % Очаквайте DAIWA 20 Luvias LT 2500D

DAIWA 20 Luvias LT 2500D

ZAION и MQ, перфектно съчетание на две от основните технологии на фирмата Daiwa. Магнезиев основен вал и корпус Zaion, поддържащи гладка, лека и безпроблемена работа. DAIWA 20 Luvias LT 2500D притежава повечето функции и екстри, които се влагат във върховите модели макари на DAIWA и ще Ви донесат удоволствие и сигурност в риболова.

Използвани технологии:

LT (Light & Tough) LT е нова концепция в инженеринга на Daiwa. Ние продължаваме да творим РЕВОЛЮЦИЯ в инженеринга на макарите за риболов. Нашата цел е да произвеждаме макари, здрави и надеждни да ви служат за риболовни победи при най-тежките условия на експлоатация. И така ние реализирахме, нашата нов концепция - LIGHT & TOUGH (LT). Сега с гордост ви представяме нова серия от различни модели с по-леко тяло, по-мощна предавка и по-голяма надеждност и дълговечност. Инженерите на Daiwa са се опитали да премахнат ненужно тежките компоненти и елементи, без да се компрометира издръжливостта и качествата на макарата. Този изцяло нов компактен дизайн с по-мощна "Digigear" технология дава на LT макарите несравнимо съотношение между тегло и мощност. Вземете една от нашите макари в ръце и сами ще се убедите в това.

НОВ КОМПАКТЕН ДИЗАЙН


ZAION MONOCOQUE (MQ) тяло ZAION е нов материал, от който се произвежадат тела и ротори на макарите DAIWA. Той е абсолютно уникален и може да го срещнете само в HIGH CLASS моделите на DAIWA макари. Най-голямото му предимство е, че е много здрав, като в същото време е около 50 % по- лек от Алуминия. Това е една специална комбинация от материали, която съчетава в себе си здравината на магнезия и гъвкавостта на алуминия. ZAION, прилича на високомодулния карбон, като е с 20% по-здрав от ABS материалите, около 50% по-лек от алуминия и е здрав почти колкото магнезия. Тази технология включва рамка и странична пластина с резба от една част.  Тъй като не са необходими винтове за закрепване на страничната плоча и задържане на основната предавка, вътрешното пространство в тялото е по-голямо, което позволява по-голямо, по-леко и по-мощно зъбно колело.TOUCH DIGIGEAR Машинно бработено, дигитално разработено зъбно колело за максимална производителност и издръжливост. Вграден в лекото тяло на макарата, той предава плавно и ефективно силата на дръжката директно към ротора. По този начин можете да се концентрирате изцяло върху риболова.
Инженерите на DAIWA напълно усъвършенстваха технологията на фрезованите зъбни колела с Digigear II и най-новата с Tough Digigear (TDG). Формата и повърхността на зъбите на зъбното колело позволяват изграждането на предавка с изключително гладко движение, най-малко съпротивление и изключително дълъг живот.


MAGSEALED Принципът Mag Sealed се основава на специално магнитно масло, което е разработено от НАСА за транспортиране на гориво до космическите кораби на базата на магнитния принцип. Такова масло за производство на макари не се предлага на пазара. Вграденият железен оксид, който е необходим за магнитното поле, има диаметър 1/100 000 mm. Молекулите в това ново "метално масло" са способни да се променят. Ако са изложени на магнитно поле, те променят формата си и маслото образува течно уплътнение. Такова уплътнение, базирано на принципа на течно магнитно масло, не произвежда почти никакво триене, изолира перфектно и предотвратява проникване на прахови частици. Голямото предизвикателство за инженерите на DAIWA беше разработването на макара, която е проектирана на принципа на магнитното масло да генерира вид течна мембрана, която предотвратява проникването на вода. Дизайнът Mag Sealed се основава на идеята да държи водата далеч от лагерите. Преди всичко за морските риболовци това е невероятна идея - тъй като осигурява по-дълъг живот; без корозия и по-добро функциониране. Ако солената вода проникне в макарата и изсъхне, тя кристализира, разяжда зъбното колело и засяга сачмените лагери. Mag Sealed спира проникването на кристалите на солта.


ATD DRAG ATD авансова система - Automatic Tournament Drag - усъвършенствана авансова система, доразвита на основата на предишната UTD аванс. Основното предимство на ATD аванса пред UTD е постигнатото плавно и  леко сработване на аванса при удара на хищника и бързо достигане на заложения показател. Сиреч, при удар, аванса сработва меко и след това се затяга до заложеният критерий. Така, аванса винаги "сработва" и никога няма да се оплачете, че ви е скъсало, защото не е сработил аванса.


ZAION AIR ROTOR Защитата с магнитното масло не само предпазва механиката и кинематиката на макарата, а и повишава лекотата на въртенете, а от там и чувствителността и усещането при работата с макарата. По този начин вие се чувствате много по-добре "свързан" с примамката и можете по-точно да усетите всяко от движенията ѝ, деликатните и леки почуквания на рибата по нея. След това при подсичане на трофея, емоцията от борбата с рибата е много по голяма, защото "връзката" с макарата е пълна и абсолютна, като усещане.
За да подобрят и усъвършенстват тази "връзка", от DAIWA разработиха този нов ротор и го нарекохме AIR ROTOR. Неговите предимства са разработени специално за макарите с Mag Sealed защита. Новия ротор е 15% по- лек от конвенционалните ротори от същия материал и е с по- нисък център на тежестта, което намалява вибрациите и подобрява ротационния баланс.


AIR BAIL Иновативен дизайн нa бигела, който представлява куха стоманена тръбичка. Този бигел е изключително здрав, дълготраен и леко в сравнение с нормалния телен бигел. Тази нова, специална конструкция предпазва влакното от усукване, което беше голям проблем в миналото за всеки спинигист.


5CRBB, 4BB, 1RB В превод на български CRBB - Corrosion Resistant Ball Bearingsq означава - Защитени от корозия лагери. Това са капсаловани и херметизирани, стоманени лагери, в които не може да проникне фин пясък, кристали сол и други абразиви. Те са 12 пъти по-здрави и надеждни от нормалния стоманен лагер


LONG CAST ABS (LC-ABS) шпула По принцип малките шпули предизвикват по-голямо усуккване на влакното. Едно от възможните решения на проблема е по-голям диаметър на шпулата. Така влакното по-малко се мачка на шпулата, а при замятане излиза по-лесно и влиза безпрепятствено в първия водач.Като резултат, DAIWA създават специален профил на шпулата - ABS. С такава шпулата се постигат по-далечни замятания, а влакното се предпазва от нежелани пресуквания. 


Спецификации на макарата:

 • Модел: LT 2500D
 • Лагери: 9 бр. - 5CRBB, 4BB, 1RB
 • Капацитет: Плетено влакно - #1.2 (0.16mm) - 300m, Монофил - 12lb (0.28mm) - 150m
 • Драг: Max - 10кг.
 • Съотношение: 5.2:1
 • Обиране с един оборот: 73см.
 • Тегло: 175г.
 • Произведено в Япония


Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
Captcha

Преден Аванс

ДОСТАВКА

Този продукт е в РАЗПРОДАЖБА и за него не важи безплатна доставка!

vaucher

 • Прегледи:: 8051
 • Код на продукта: 20LVLT2500D
 • Наличност: Очаквайте
 • 798.00 лв
 • 662.34 лв

ekont_dostavka

Тагове: DAIWA, 20, Luvias, LT, 2500D, reel, front drag, макара, преден аванс