WalterLand Masters 2023 г.

Posted by kalinN 10/04/2023 0 Comment(s) Новини, Състезания,
 WalterLand Masters 2023 г.
 
Участие в този риболовен празник взеха 46 отбора от 19 страни.
 
На официалното откриване Валтер Томаш изброи около 20 човека в залата които са спечелили медали и титли от големи първенства през миналата година.
Какво да кажем за този турнир, празник на риболова ! Въпреки ,че се проведе при почти зимни условия.
Организацията беше на изключително високо ниво !
Като се започне от жребия, мине се през откриването на турнира, закуска и кафе за всеки един състезател донесена на неговото риболовно място, теглене и нанасяне на резултатите в реално време, награди и така нататък.
Зад цялото това нещо стоеше Валтер Томаш и неговият екип.
 
✅ Отбора беше съставен от следните състезатели ⤵
 
- Пламен Панталеев
- Калин Запрянов
- Калин Радев
- Славчо Петров
 
Щяха да помагат Пепи Лазаров и Калин Стоянов.
 
Тръгнахме за състезанието в събота 01.04.2023 г. с идея да видим какво се случва на фидер турнира в последният му ден. Кокъра забравил цялото снимачно оборудване , взел си само триногите ... За съжаление това не се оказа първо априлска шега. Пристигнахме в Унгария в късният след обяд , като почти през цялото време ни валя доста силен дъжд и температурите бяха ниски за сезона.
В неделя гледахме вторият манш от фидер турнира и в него ясно се видя ,че има две риболовни стратегии. Една с подаването на много царевица и ловене основно на шарани и една с пестеливо подаване на храна с малки кошчнички при която се ловиха каракуди и шарани.
 
 
В понеделник времето продължи да се разваля и температурите да се понижават.
 
 
Духаше доста силен вятър който много затрудняваше риболова, чухме че дост щеки са "изгърмели" .
 
 
Пламен Панталеев заложи на по пестелива схема , докато всички други вкараха в действие царевицата. Все пак имахме около 100 тина килограма, няма да си ги носим обратно в България.
Успяхме да хванем някакви шарани, но това изобщо не беше риболов който очаквахме и за който бяхме слушали.
 
 
Във вторник вятъра не позволи да се тренира, времето стана още по-студено и прехвърчаше сняг. Младата част от помощниците на Валтер разбъркаха храна и подхарниха цялата състезателна ивица в този ден.
 
Сряда предложи студено време , но все пак поносим вятър за да може да се тренира. Водата обаче беше ледена, студеният вятър си беше свършил добре работа. Това пресече в голям степен апетита на рибите и риболова беше доста по-слаб от този в понеделник. Панталеев лови най-добре на пестелива схема с храна и глина.
 
Рецептата за хранaта която използвахме беше захранки и добавки ✅ CHAMPION FEED ⤵
 
 
 
- Wonder Black 2kg
- Champion Mix 1kg
- TTX
- Fructaline powder 350g
 
Царевицата ароматизирахме с Fructaline powder 350g и Liquid Aroma 250m - lRed Fruit.
 
 
За първият ден решихме , че ще подходим по- скромно ,като всички имаха и царевица за шарани при нужда. Самата царевица беше ограничена на 5 литра, а вердевса само на мерителна кутия от около 50 гр.
 
 
В този ден Пламен лови много добре и завърши трети в своят сектор. Славчо и Калин Запрянов изтърваха шараните които им кълваха и Калин Радев не успя да лови добре и заехме място в средата на класирането след първият ден. Риболова продължаваше да става все по-труден. Шаран с добър размер беше почти задължителен за добро класиране.
В този ден звездният отбор на GURU лови много добре и зае първото място в класирането с 6 наказателни точки.
 
 
За вторият ден всички вече бяхме на пестелива схема, като дори намалихме първоначалното подаване храна. Славчо разпъна и два мача за всеки случай. Калин Радев и Калин Запрянов бяха почти един до друг , което беше голямо удобство за предаване на информация. В този ден Славчо се измъкна с риболов на мач през последният час. Другите от отбора ловиха стабилно което ни позволи да се качим до 10-то място във временното класиране.
 
 
 
След втория ден GURU взе доста точки и вече имахме нов водач HEVES HORGÁSZ TEAM.
 
Третият състезателен ден предложи много тихо време с лек дъжд. Риболова продължи своята тенденция за все по-малко риби. След добрия риболов на мач от няколко човека през предният ден вече се виждаха повече мачове по състезателната ивица. Имаше по някой инцидентен шаран и тук таме по някоя каракуда и платичка. Пламен започна добре с две три риби на щека, след което премина на мач където хвана риби. За съжаление му трябваше още един шаран който не му клъвна последният час и половина за да направи класиране в топ 5 на сектора. Калин Радев лови през цялото време , но към тапата имаше много шарани. Калин Запрянов успя да улови шарани на щека след втория час , но за съжаление всичките бяха от детската градина. Една хубава риба щеше да помогне много. Славчо беше чисто последен 20 минути преди края, когато на мач от 4 хвърляния хвана каракуда, две малки шаранчета и един с размер над 2 кг. Това му помогна да забие 10 то място в сектора.
 
 
ТЕАМ GURU явно си бяха научили урока и ловиха много силно но не можаха да наваксат изоставането си от HEVES HORGÁSZ TEAM. Трети се класира отбора на HOLLAND SENIOR TEAM .
 
 
За нас остана престижната 8 ма позиция.
 
 
✅ От другите Българи на състезанието ⤵
 
Тодор Симеонов от Dimex Logistic си спечели сектора и в крайното индивидуално класиране зае 12-то място !
Руси Жеков от Dimex Logistic третия ден си спечели сектора !
Димитър Петров Шивачо от Митерсон първия ден си спечели сектора !
 
 
Оставаме със смесени чувства за нашето класиране, можеш да е и по-добре , разбира се и по-зле !
Уникална организация на турнира просто всичко жребии,теглене,класиране и отношението от страна на целия екип в организацията на Walterland беше на много високо ниво !
Надявам се някой ден и ние да ги доближим.
 
Цялото класиране можете да видите ТУК

Всякакво ТОП риболовно оборудване можете да намерите в нашият магазин - MFTACKLE

MF Tackle Твоят приятел в риболова!
 
#MFTACKLE #FISHING #ITALICA #CHAMPION_FEED
Тагове: WalterLand Masters 2023

Leave a Comment