Уважаеми Клиенти, Поради голямата натовареност на сайта, моля финализирайте поръчките си в рамките на 2 часа. В противен случай, количествата на продуктите във Вашата кошница ще бъдат освободени за други клиенти!

Праисторически риби на езерото Загорка

Posted by kalinN 04/02/2021 0 Comment(s) Риболов,

Здравейте,

Вчера ходих до езерото Загорка в Ст.Загора , бях там към 9 часа . 

Оказа се ,че съм „ужасно закъснял „  , всички места в по-дълбоката част където се групират рибите през по-студените месеци бяха заети. Както и да е , връщане на зад няма . Застанах на едно удобно място и започнах да разпъвам оборудването.  Този ден беше планиран за риболов в стил „метод“ , по-модерните  „пружини“. Умишлено си забравих в къщи кошничките за да не се изкушавам .  Лових с две въдици защото не очаквах някакъв кой знае колко интензивен риболов , на едната с класическа метод хранилка , а на другата с пелет фидер. 

По-долу в линковете можете да видите всичко което съм използвал , ако на някой му е интересно. Имах на разположение три вида пелети  RINGERS Method Micros Pellets Stick 2mm , SONUBAITS Pellets Stiki F1 Method 2mm , SONUBAITS Bloodworm Fishmeal Feed Pellets 2 mm  също така разбърках малко захранка  RINGERS Micro Method Mix 2kg която се оказа доста лепкава и пълна с микро пелети  , много добро предложение като цена качество за водоеми на които работят рибните храни.  В пелетите на Рингърс добавих ароматизатор  RINGERS Liquid Sweet Energy 500ml който мирише на „Red Bull“ и оцветява в жълто. Приготвят се по следния начин. Заливат се с вода , така ,че тя да не ги покрива  , а само да се вижда и се оставят на страна. През целия риболов бях отлични. Другите пелети на Сону се заливат с вода и след 1 мин. трябва да се отцедят , като след няколко часа искат леко овлажняване . 

За стръв имах различни топчета и WAFTERS основно на  RINGERS  и едни нови за мен на Валтер Томаш - SERIE WALTER Wafter 8 - 10mm .  също така няколко бели червея хи,хи,хи  SONUBAITS Pro Expander Pellets  4 и 6 mm. / накисват се във вода от предната вечер / и изкуствената стръв на CRESTA - Spaghetti Worms / Spaghetti Balls . 

Двете въдици с които лових бяха  SERIE WALTER Racer Feeder 330LQ / това е едно малко чудовище с много здрав гръбнак/  и CRESTA Blackthorne Pro N-Feeder Medium 3.45m която определено е за по-малки риби.  Използвах монофилни влакна  CRESTA  и ITALICA  с шок лидер отново от монофил на  GURU .  Куки KAMASAN  T 360 и VMC  MATCH Pellet Feeder с силиконови рингове , куик стоп и щифтове за стръв.

 Стартирах на две различни дистанции едната около 30 метра с пелет фидер , а другата около 40 с метода . В метода използвах комбинация от захранка и пелети  на  RINGERS  , а в пелет фидера пелети  вердевас и един спънат бял на силиконов ринг. Първоначално  премятах през 10 мин. , след втория час вдигнах на  20 минути.  Не след дълго нещо ми клъвна на пелет фидера след близо 20 минутна борба  от водата изскочи първата есетра за деня.   Вадих я с CRESTA Blackthorne Pro N-Feeder Medium 3.45m която определено не е въдица за такива риби  !

След около още 20 мин. хванах втора  есетра на метода и жълт WAFTERS на RINGERS  там обаче есетрата се срещна  с  SERIE WALTER Racer Feeder 330LQ , това чудо и счупи костите за отрицателно време !!!

След това настана голяма пауза в която започнах да въртя всичко каквото имам , ароматизатори , стръв естествена и изкуствена , бустери на  CHAMPION FEED – GroundBooster  и SONUBAITS  - Haze Liquids  / Lava Rocks  и т.н. Никакъв шанс  за всичкото време до късния след обяд успях да хвана две пъстърви и да пропусна  две вземания.  Голяма мъка !!!  Цял ден беше мъгливо в района на езерото , ако  беше се показало слънчице можеше евентуално да се раздвижат някакви риби и в по-плиткия участък. В края на риболова успях да хвана още една есетра на жълт  WAFTERS пак на метода. И ако за първата есетра с фидера на Валтер имах някакви съмнения ,че се предаде лесно заради това ,че устата и беше зашита, те се изпариха много бързо ….

Втората се предаде по-същия начин , пред това тънко жилаво чудовище. Тази въдица си я купих за да ловя платички и каракуди с нея , но явно не и е писано. Остава за борбени риби  и бърз риболов на бабушки .  За тази платички и каракуди ще остане Крестата .  Много интересни се оказаха SERIE WALTER Wafter 8 - 10mm които започват да  отделят частици след като постоят малко във водата , за разлика от тези на RINGERS които не мърдат.  Мисля си ,че когато се активизират каракудите ще са много удачна стръв за тях .

Въпреки ,че хванах няколко епизодични риби съм доволен. В метод фидера все още съм повече на теория от колкото на практика , но напредвам !

Езерото е с голямо видово разнообразие и определено е интересен риболовен обект.

Поздрави,

Калин Стоянов – MF Tackle feeder team!

До нови срещи и много сгънати връхчета !!!

Leave a Comment