Първи роболов на джиг за бели риби за сезона яз.Жребчево

Posted by Slavcho_Petrov 06/12/2019 0 Comment(s)

Тази Неделя успяхме да направим сефтето и на джиг сезона за бели риби от бряг. След толкова състезания остана време за риболова на хищници, като голям стимул бешe тестването на новите придобивки. Изцяло новия такъм беше избиран доста време, като беше съгласуван и с доста мнения на вещи в риболова на хищници риболовци. Въдицата на която се спрях е доста специфична и същевременно може би перфектния избор за риболова от бряг, като дължината от 2,74м беше за предпочитане понеже според мен предната въдица, с която ловях от 2,51м ми идваше къса за правилната проводка на силиконите от брега.


Бързия строй на въдицата и дължината и прави воденето и изхвърлянето на примамки в диапазона 6-32гр изключително лесно, при кълване чувството е все едно те удря ток. Макарата Shimano Stradic C3000 FL също ми направи много добро впечатление, като тя затвърди подобренията за модела категорично въпреки малко по-голямата тежест!

И така риболова започна в местността на садките, където имахме информация за активни бели риби и костури с много настояване до обяд имахме няколко удара на белки и няколко хванати около 700гр.

Когато слънцето се вдигна високо активността рязко спадна и положението стана доста отчайващо. Обиколихме няколко други познати места но без никакъв резултат. Малко преди падането на слънцето се върнахме на първоначалните места до садките и за кратко време се получи доста интересен риболов.

Успяхме да хванем 3 белки над килограм, които ни направиха голям кеф при ваденето от голямата дълбочина и внимателно върнахме обратно за да станат трофейни риби. Между тях излезнаха и наколко по-прилични костура на големите силикони с които излъгахме и белите риби. И така Жребчево се затвърди, като един от най-добрите дестинации за риболов на джиг от брега особено,
когато и компанията е добра!
 

Leave a Comment