Уважаеми Клиенти, Поради голямата натовареност на сайта, моля финализирайте поръчките си в рамките на 2 часа. В противен случай, количествата на продуктите във Вашата кошница ще бъдат освободени за други клиенти!

Риболов на плувка - Гребен канал Пловдив 22-25.04.2021 г.

Posted by kalinN 27/04/2021 0 Comment(s) Риболов, Състезания,

Първи кръг риболов на плувка гребен канал Пловдив 22-25.04.2021г.
 
 
 
 
Започна държавното първенство по риболов с плувка. Тази година пролетта може да се каже ,че закъсня. Беше интересно какво ще предложи канала в такива условия. За щастие времето беше със състезателите и организаторите , размина се прогнозата за буря за съботния ден.
Първият състезателен-тренировъчен  ден не предложи някакви кой знае какви риболовни предизвикателства. Ловиха се по 10-тина риби на човек основно на мач и дребни риби на късо. Изненадата беше ,че риби има на всякъде по цялата състезателна ивица. Сектор А до моста по принцип е друго състезание / в състезанието / и там имаше риболов още в четвъртък. На мач, щека и на късо .
С нетърпение всички очакваха петъчния ден. Рибите се бяха настанили отново по цялата състезателна ивица. Риболова стана още по-добър и вече имаше риболов на всякъде и на всичко. Очертаваше се страхотна риболовна битка , почти всички отбори ловиха много добре и малките неща както обикновено щяха да направят разликата. Имаше и бонус риби като някои бяха с доста добри размери. На тапата в сектор А беше „грозна картинка“ ловиха се впечатляващи количества риби. Забеляза се ,че рибите са гладни и си търсят храната и в един момент се настаняват върху нея.
 
 
 
 
Първи състезателен ден – събота.
Вече нямаше какво да се крие , беше време всички да влезнат в голямата битка. Всички състезатели са изключително подготвени и конкуренцията е много голяма. Всяка грешка се наказва и е много трудно да бъде наваксана.
В състезанието взеха участие 15 отбора от по 4 човека. Респективно имаше 4 сектора с по 15 човека. Тези големи сектори са много тежки и едно класиране в рамките на 5-6 то място като отборна тактика би било успешно. Тежката задача пред отборите беше да преценят как точно ще ловят , дали на мач, дали на щека или на късо. Разбира се беше възможна комбинация от различните риболовни схеми или избор според мястото на което се паднеш. Едно беше сигурно , в сектор А нямаше как да се избие с риболов на късо защото там имаше доста риба и се очакваха добри резултати.
Обикновено в риболовните състезания който успее да лови най-равномерно и без паузи през цялото време успява да се представи най-добре. Правеха се серии от по няколко риби и след това изчезваха и трябваше да се смени типа риболов за да се хванат поредните риби. Разбира се имаше участници които успявах да ловят в ритъм с един подход през цялото време , но това по-скоро беше изключение. В сектор А както обикновено рибите тръгнаха от моста към вътрешността на сектора , след втория час беше много интересно да се наблюдава как риболовците се опитваха да наваксат първоначалното си изоставане. След първия състезателен ден най-добре се справиха Митерсон , Гоу Фиш и Champion Feed . Почти всички отбори обаче имаха възможност да се поправят и да участват в борбата за призовата тройка.
 
Втори състезателен ден – неделя.
 
Обикновено в неделя риболова става по-труден. Рибите стават по-капризни и трудни за ловене. Който успее да се нагласи най-добре към тези условия печели. Отборите които успяха да запазят риболовните си резултати като килограми се класираха и най-добре. Респективно тези с по-ниски резултати потънаха в класирането. Отбора победител Champion Feed използва нова рецепта :
- CHAMPION FEED CDF Breme 1kg
- CHAMPION FEED Kanaal Allround 1kg - 2 бр.
- CHAMPION FEED Brasem Zilver 1kg
- CHAMPION FEED Tutti Frutti 250g 2 бр.
 
 
 
Тя се оказа достатъчно добра за да задържа и контролира добре рибите които определено си искаха храна за да бъдат на петната. Втория ден в сектор Г някои от крайните номера заложиха почти изцяло на риболов на късо , а малките номера имаха риболов и на каракуди .
 
 
 
В сектор А риболова беше отново най-силен и се ловиха успешно риби както на мач , така и на щека.
 
 
 
 
В последните секунди на манша Тодор Симеонов успя да хване отличен Амур на шкарпа и грабна победата в сектора и второ място индивидуално , съдбата си знае работата . Костадин Костадинов лови и двата дена на мач и взе две победи и първото място на турнира. Трети остана Руси Жеков който два дена беше в сектор А и заложи основно на риболов на мач. След като мина кантара и наказателните точки бяха преброени шампион на турнира стана Champion Feed , следван от Digest Logistics и СКР Стара Загора.
 
 
 
MF Tackle честити на всички победители и поздравява всички участници за показаното високо спортно майсторство и голямата битка по време на цялото състезание.
 
 
 
Всякакво ТОП риболовно оборудване можете да намерите в нашият магазин - MF TACKLE
 
MF Tackle - Твоят приятел в риболова !

Leave a Comment