РП по риболов с фидер – Първи кръг гребна база гр.Пловдив 05-08.05.22 г.

Posted by kalinN 10/05/2022 0 Comment(s) Риболов, Състезания,
РП по риболов с фидер – Първи кръг гребна база гр.Пловдив 05-08.05.22 г.
 
Ето, че стартира и надпреварата през тази година. Гребната база винаги е била непредвидима. След като Холандците миналата година спечелиха със светла храна, решихме да я изпробвам и ние на този турнир. За първата тренировка забъркахме две различни по цвят храни на CHAMPION FEED. Едната рецепта беше тъмна с по-фина структура, а другата светла и с по-едра структура.
 
 
 
Първата тренировка не предложи някакви изненади, риболова беше труден както обикновено. Масовите резултати бяха между 10 и 20 каракуди на човек. При нас цвета на храната и структурата не направиха никаква разлика, дори светлият цвят беше една идея по-добър.
 
 
 
 
 
 
 
 
Вторият ден тренирахме от северната страна, за там имаше информация за по-силен риболов.
Тази информация се оказа вярна и наистина имаше повече риби. В края на деня завършихме с резултати между 5 и 7 килограма.
 
 
 
 
За състезанието решихме ,че ще останем само със светлият вариант на захранката. Отделно имахме и глина която да ползваме при нужда.
Рибите се ловяха добре и на плетено влакно и на монофил , затова бяхме подготвени и с двата варианта. През двата тренировъчни дни вкарването на жива стръв повече пречеше, от колкото да помагаше. Коноп и царевица подавахме периодично с храната . Имахме две петна, едното на въжетата които бяха на дистанция от 30 до 32 метра и другото на около 22 метър. Подхранването на двете петна беше коренно различно, на дългото вкарвахме няколко кошнички , докато на късото подлагахме със „саксии“ .
Поводите бяха основно тънки със сечение от 0,10 до ,012 . Куките с размери от 14 –ти до 18-ти номер.
 
 
Първият състезателен ден се паднах в сектор D, място 2.
Риболова за мен започна повече от добре като за първите 5 мятания имах 5 риби. След това нещата рязко се промениха и рибите се разредиха много . Започнах да въртя стръв , големина на куки, дължини на поводи и всичко което можех да се сетя. Нищо не можеше да сработи добре, лових някакви риби но те бяха крайно не достатъчни. Пробвах и по-късото петно и там нищо. Около час преди края успях да хвана три риби една след друга на късата дистанция, след което петното пак умря. Реших да настоявам там и рибите се строиха в две редици, за последните 30 тина минути хванах доста риби. Не знам точно колко бяха но между 12 и 15 ????
Това ми стигна само за 6 то място от 8 човека в сектора. Не ми се случва за първи път на канала, но този път бях истински бесен на себе си,че не съм успял да се представя по-добре.
Славчо беше успял да спечели категорично сектора си , след много трудно начало. Калин Запрянов се класира трети с много добър риболов. Пепи за пореден път с брилянтно построен риболов записа една точка. За съжаление положението при Бобката беше близко до моето и той завърши на 7 място. С 18 точки за деня заехме 4- то място във временно класиране след първият ден. Първи за деня беше отбора на Видркас с 14 точки след отлична игра , втори бяха Биг фиш и трети Фишинг турнаментс .
 
 
 
 
Нищо не беше загубено, предстоеше още един състезателен ден.
Вторият ден исках да се представя възможно най-добре, много ме беше яд за поредната ми издънка на канала. Късмета ми помогна и изтеглих тапа в сектор C , място C 8. Тези места носят и по-голяма отговорност и напрежение. Подходих по същия начин като предният ден. Още на първото мятане имах вземане което не можеха да реализирам. До края на първият час имах 6 риби и отново всичко умря. След няколко премятания без индикация върха се сгъна уверено и отсреща някой включи турбото , шарана ми скъса без да мога да реагирам по-никакъв начин. Обикновено след такова развитие винаги има пауза, така се и получи.
Минах на късото с което успях да хвана две риби и до там. Отново се върнах на въжетата и макар и бавно риболова се получаваше. Към началото на четвъртия час имах 30 риби което не беше топ резултат, но ми гарантираше борба за първото място в сектора. Някъде там спря една композиция с вагони на моето петно и разтовари каракудите. Стана страшно ! Мятам, изпъвам линията и рибите взимаха. Това продължи до края на състезанието и брояча показа 74 риби, които показах на кантара 11,7 кг. с което си спечелих сектора и малко ми мина за предният ден.
Славчо отново записа 1 точка,че и хванал повече килограми от мен! Пепи отново с 1 точка и до там с хубавите новини. Калин и Бобката завършиха на 5 то място с което събрахме 13 точки за вторият ден.
 
 
Остана да чакаме класирането от турнира.
Видракс отново бяха направили отличен риболов и съвсем заслужено спечелиха турнира. Пловдивчани също бяха се представили отлично и ни изравниха по точки, но ние имахме повече килограми.
 
 
Славчо спечели турнира след два много силни дена , Втори е Боби Чакъров с отлична игра и на трето място се класира Петър Лазаров след пореден много силен турнир на канала. Двамата с Десо за мен са най-постоянните играчи на канала. Пепи може да го подхлъзне само малко меласа в захранката ???? .
 
 
Нашият обор се представи много добре в секторите с много риби и много зле в секторите с малко риби. Това е нещо което ще анализираме те първа и ще си направим изводите за следващите състезания на гребната база.
 
 
 
 
Следващият кръг на яз.Ковачица през месец август , там досега не е имало кръг от РП по фидер риболов. Позната дестинация за хората от плувката , ще видим какво ще ни предложи този водоем.
Съдийският състав си свърши перфектно работа и ни позволи да се насладим на риболовните страсти !
Благодарности на Дени , Кирето, Оги и Митко за подкрепата по време на състезанието !
Всичко това се случи с подкрепата на MF Tackle и Петър Лазаров ????
 
 
 
 
Поздрави и до нови срещи !
 
Калин Стоянов- Коки ????
 
MF Tackle TEAM ????
 
Всякакво ТОП риболовно оборудване можете да намерите в нашият магазин - MFTACKLE
 
MF Tackle - Твоят приятел в риболова ! ???? ???? ????
 

Leave a Comment