Уважаеми Клиенти, Поради голямата натовареност на сайта, моля финализирайте поръчките си в рамките на 2 часа. В противен случай, количествата на продуктите във Вашата кошница ще бъдат освободени за други клиенти!

Последен кръг от Републиканското първенство по фидер риболов – гребен канал гр.Пловдив 29.10-01.11.2020 г.

Posted by pepi 05/11/2020 0 Comment(s) Състезания,

Последен кръг от Републиканското първенство по фидер риболов – гребен канал гр.Пловдив 29.10-01.11.2020 г.

Дойде време и за последния кръг от таз годишното държавно първенство. Гребната база ни посрещна „призрачно“ за първия тренировъчен ден. Още преди да се разведели небето почерня от  гарги, а когато се съмна се спусна призрачна мъгла.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Първия ден се паднахме да тренираме в сектор B в боксове от 7 до 11. Не очаквахме да има някакъв, кой знае какъв риболов (типично за първия тренировъчен ден на канала), но за наша изненада риболовът се оказа приличен. Най-добре при нас лови Бобката, който изтегли почти 5 кг. Като за първи ден, това беше супер резултат.  Рибите обаче си искаха подход. На моменти с малки куки и тънки поводи в комбинация с плетени влакна. В дясно от нас бяха Промикс, които ловиха в добро темпо, по-добре от нас. До мен Илийката – Промикс  пробва и късо петно, но рибите бяха доста трудни и редки. В първия ден от тренировката вкарах много жива стръв и зърна, за да видя дали някой шаран няма да навести моето петно…такова „животно“ не ми клъвна. Боби игра умерено и риболова  му се получи най-добре.

Захранката, която използвахме беше идентична с миналия кръг. 

Можете да видите видеото - тук

Храната има неустоим плодов аромат заради ароматизатора, който добавяме. Той е с високо съдържание на захар и донякъде придава инертност на захранката. Сместа се получава в приятен тъмно кафяв цвят с цветни трохички.

Допълнително имаме глина, която смесваме в съотношение едно към едно.

Глина Argile Черна 2kg можете да видите - тук

GOREK Double Leam 2kg Natural можете да видите - тук

С нея при нужда може да обедним храната или да я ползваме за вкарване на кълцан торен.

Втория ден се паднахме да тренираме в сектор А  боксове от 1 до 5. Подходихме смело с месото и зърната царевица/коноп.  Риболова ни се получи добре и финиширахме с резултати между 6,5 кг. и почти 9 кг. Аз успях да храна хубав aмур - почти 3 кг. Славчо до мен  направи много силен риболов на по-къса дистанция, което постави въпросителни за решаване.

Когато пристигнах в сряда, ми показаха новите фидери на Валтер Томаш и аз си тръгнах с един, който бях предвидил точно за такива ситуации. Дължина 3,3 метра и акция 50 гр. Racer feeder 330 LQ.

Вечерта се събрахме и направихме разбор на ситуацията. Стратегията беше да играем по-смело с живите компоненти като се надявахме рибите да останат активни. Допълнително планирахме да имаме и второ петно, което се оказа доста успешно в петъчната тренировка.  За разлика от предните две състезания сега имаше издърпано само едно въже, и дистанцията до въжетата беше около 33 м.

Куките, с които ловихме отборно бяха IGNESTI 808R в размер 14-16 ти номер. Влакната трябваше да са меки, използвахме RIVE Hooklength Line размери 0,115 и 0,128. Хранилки, основно дистанси на GURU X-Change Distance Feeder Cage и затворени хранилки на NISA Open End Plastic Feeders.

Събота се очакваше времето да бъде с променлива облачност и вятър.  Цяла вечер беше духал силен вятър, а сутринта беше ясна и студена. Водата ми се стори по-студена от предния ден. Фактор, който подценихме!  В последствие се оказа, че в петък е пускана и вода от тръбите, които захранват канала, което е пресякло рибите в някаква степен.

Аз се паднах в сектор C, бокс 3, който е близо до моста. Направих си две дистанции – една на въжетата и по-близка. На въдиците имах монтирани макари  с монофили и плетени влакна.  И в двата варианта имах шок лидери, като на плетеното влакно имаше и фидер гъм  в края на монтажа.

Стратегията си остана  същата, по-смело с мръвките . Риболова тръгна трудно. Хората, които подходиха с по-малки кошнички /предполагам и месо/ ловяха добре.  Започнах да променям първоначалната стратегия след първия час, като си обедних храната с глина и намалих подаването на „мръвки“. На няколко пъти пробвах късото петно, но без резултат.  Успявах да ловя риби, но не в правилното темпо. Имах кълване на шаран, но точно тогава бях с плетено влакно и тънък повод и не можах да реагирам с необходимата бързина.  Редувах  въдиците с монофил и плетено влакно. Към края на манша успях да ловя риби в по-прилично темпо и се преборих за класиране в средата на сектора - 7-ми в сектор с 14 човека. Не е кой знае какво, но все пак за отборно класиране ни оставя шансове.  Завършихме деня с три седми места, едно първо на и едно второ място на . След този ден доизяснихме пропуските ,които бяхме направили и изгладихме тактиката за втория ден и да атакуваме първото място.

Втория ден се паднах в сектор А, място 7. Боби от нашия отбор беше там предния ден и се класира 7 –ми. Променихме тактиката с много малко подаване на живи компоненти и почти никакви зърна. Риболовът при мен не стартира, както обикновено ми се случва. В ляво и дясно за първите 30 минути се ловяха риби в темпо. Моята теория е, че на някои места си има настанени риби и си се ловят от първия момент, а на други тепърва трябва да пристигнат . Аз успях да спася капото с костурче след 30 мин. на късата дистанция. Единственото хубаво в цялата ситуация беше, че след бурните първи минути рибите намаляха  около мен. Продължих да упорствам, като сменях петната с цел да намеря някакви риби. Определено близкото петно ми беше по-успешно.  В един момент ми клъвна и шаран, но без никакъв шанс за реакция, въпреки, че бях с монофил. За едно, две и ми скъса …. Основно лових с ITALICA Aria Feeder 3pcs 3.96m 60gr, с която нямам откачена каракуда. Нещата вървят към купуването на още няколко . Догодина да сме живи и здрави ще има пак три кръга на канала.

Колкото повече напредваше времето, толкова повече рибите при мен се засилваха. Последният час ми беше най-силен. Лових риби в много добро темпо. Нямах реална представа какво се случва в сектора. Бях сигурен, че бия хората до мен, за другите нямах представа. Кантара мина и се оказах втори и бях много доволен от резултата.  И двата състезателни дни представянето на момчетата от отбора беше стабилно ,което допринесе за доброто представяне и този кръг и останахме на 9 точки от първото място.

Тук искам да благодаря на нашите рънари  Кирето , Денис и Оги, без които постигнатите резултати нямаше да бъдат възможни. Благодарности и на MFtackle и Петър Лазаров, че не ни липсваше нищо през годината и с нетърпение очакваме идната година в която предстои живот и здраве да посрещнем Световното Клубно първенство на Гребния Канал за което успяхме да се класираме през 2019 година. Този сезон беше много полезен за нас и натрупахме много опит ,който надяваме се да ни е в полза за важните състезания. Тествахме много нови неща с риск да се провалим и да потънем в класирането но научихме и много нови тънкости ,които вярваме ,че ще са ни полезни през 2021 година.

Отборите стават все по-добре подготвени, което е радващо. Колкото по-силна е конкуренцията, толкова по-добре за развитието на спортният риболов и не само.  Догодина ако „вирусите“ разрешат ще има световно на канала.

Първи станаха КСР Олимпик 2002 – Филстар , трети Фишинг  Турнаментс.

Индивидуално за кръга първи е Десислав Йорданов, втори  Красимир Сабахов, трети Красимир Недев.

Борбата за републиканската титла отборно беше оспорвана до последно. В крайна сметка се реши с две наказателни точки по-малко в полза на При Майсторите, втори останаха КСР Олимпик 2002 –Филстар, трети Фишинг Турнаментс.

Ние останахме шести за годината. Догодина ще се реваншираме!

В индивидуалното класиране безспорен шампион е Десислав Йорданов с 8 наказателни точки от 6 манша! Подгласник му е Красимир Недев, а на трето място Красимир Сабахов.

Поздрави и до следващия път.

Kалин Стоянов – MFTACKLE Feeder Team

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment