Начало на състезателен сезон 2023 г.

Posted by kalinN 26/04/2023 0 Comment(s) Състезания,

Начало на състезателен сезон 2023 г.

Неусетно си замина зимната, по реката разбира се !  

Ето,че  дойде време и за първи  кръг от Републиканското първенство по риболов на плувка 20-23.04.2023 г. 

 

 

Естествено всички отбори се бяха подготвили много добре.  Определено в последните години всички  състезатели са много добре подготвени и конкуренцията все по-силна. В тази обстановка трябва да покажеш повече от предната година за да успееш да се представиш добре. Тази година имаме  и ново попълнение в отбора.  Директно от детската градина на Champion Feed -  Димитър Томов се хвърли при мъжете . За нас като отбор, който винаги се опитва да се бори за призовите места, беше голямо предизвикателство да включим някой толкова неопитен в големите състезания . Под  зоркото око на Огнян Райдовски и нашите наставления,  Митко се представи много добре! За което само адмирации към него и към ,Оги  !

 

 

Този път за разлика от другите години  риби имаше още от четвъртък по цялата състезателна ивица.  Това ни помогна да изградим добра стратегия за самото състезание. Тактиката ни работеше много добре , но винаги трябва и малко шанс в този спорт.  Рибите се държаха сходно , както на щеката , така и на мача. Много беше важно да се развие правилно риболова за да можеш да разчиташ на добър резултат. На места беше нужно да се комбинират двата типа риболов, а на други работеше по-добре или мача или щеката. Риболова беше основно на каракуди,  като те бяха два типа. По-дребни „нови риби“  и по-едри от „старите“ обитатели на канала. Както казва един наш приятел ако ловиш повече от старите риби, значи схемата на риболов е правилна.  Имаше и по някой бонус шаран и амур, но по-скоро тези риби бяха много случайни. Бързата ориентация в обстановката  помагаше за по-добър резултат. За да сме в час много помогнаха нашите рънари, благодарим ви момчета !

 

 

Рецептата която избрахме беше разбира се на Champion Feed.

  • Wonder Silver 2kg
  • Wonder Mix Dark 2kg
  • CDF Breme 1kg
  • Tutti Frutti 250g
  • Глина GOREK - Double Leam 2kg BLACK

 

 

Рибите реагираха много добре на тази комбинация от храни и се задържаха отлично на петната.  Сектор А и сектор Е бяха най-силни от към риболов. Самите сектори бяха доста тежки, 15 състезателя спореха за разпределение на точките.  Всяка точка беше много важна за добро класиране, както и всяка риба защото всички ловяха и разликите бяха много малки.
На канала в Пловдив обикновено има течения, затова бяхме подготвени с различни грамажи плувки. На щеката използвахме плувки MF Carbon и MF Roach. На мача разчитахме на MF Waggler Synflex.  Там условията се сменяха много бързо , ту духаше вятър , ту беше спокойно. Контрола над линията беше много важен за да можеш да ловиш добре рибите във всякакви условия.

След първият ден заехме второ място във временното класиране след отбора на Биг Фиш с изоставане от 9 точки и по-малко уловени килограми риба.  Това ни даваше шанс за атака на първа позиция при добро стечения на обстоятелствата за нас.

Вторият ден не премина според нашите очаквания и в крайна сметка останахме трети на турнира. Първи се класира опитният отбор на Стара Загора, а на втора позиция остана Биг Фиш.

 

 

В личен план след секторната победа през първият ден, се паднах в много силния сектор А. Всички ловяха отлично, като риболова беше основно на мач.  Успяха да се преборя за три точки в този ден и с общо 4 н.т. заех трето място на турнира. Победител стана Митко Митков , на втора позиция се класира Пламен Панталеев.

 

Като цяло можеше да се класираме и по-добре, но и по-зле.  Все пак смятаме ,че е правилно да подмладяваме отбора и да даваме шанс на младите момчета.

Поздравления за всички участници и браво на най-добрите !

 

Очакваме с нетърпение втори кръг на яз.Овчарица !

Поздрави,

Славчо Петров MF Tackle Team.

Всякакво ТОП риболовно оборудване можете да намерите в нашият магазин - MFTACKLE

MF Tackle Твоят приятел в риболова!

#MFTACKLE #FISHING #ITALICA #CHAMPION_FEED

Leave a Comment