Уважаеми Клиенти, Поради голямата натовареност на сайта, моля финализирайте поръчките си в рамките на 2 часа. В противен случай, количествата на продуктите във Вашата кошница ще бъдат освободени за други клиенти!

Монтажи за риболов със спининг Carolina-Rig и Texas-Rig

Posted by kalinN 31/03/2021 0 Comment(s) Риболов,
Монтажи за риболов със спининг Carolina-Rig и Texas-Rig
 
 
 
 
Това са изключително лесни за направа монтажи, но много ефективни !Предпочитани както от начинаещи риболовци и такива с доста риболовна практика. Сега ще се опитаме да разясним предимствата на тези монтажи и за какво трябва да внимавате.
 
 
 
 
 
Монтаж Texas-Rig
 
На основната линия нанизваме олово тип „куршум“ със специална вдлъбнатина и след това поставяме перла. Тази перла ни дава две съществени предимства. Първо имаме звукови сигнали от удара на оловото в перлата , второто е ,че перлата предпазва възела към куката от нараняване . След като сме нанизали оловото “куршум“ и перлата връзваме избраната от нас офсетна или стандартна кука . Подвижното олово дава свобода на примамката и тя се движи много естествено и апетитно за хищниците. Подходящ за участъци със сложен релеф като клони , растителност и т.н.
 
 
 
 
Монтаж Carolina-Rig
 
При този монтаж отново монтираме специалния „куршум“ и след него перлата . След това връзваме вирбел който да спре движението на оловото до него и след това да поставим повода с куката и нужната ни дължина. Хубаво е повода и частта по която се движи оловото да са от флоурокарбон . Този тип влакна са много по-дракоустоичиви от стандартните монофили , освен това са почти невидими под-водата. Според рибите които ловим трябва да се съобразим и с дебелината на влакното за костури по-фини линии 0,18 – 0,25 , за щуки по дебели за да не могат да бъдат прегризани лесно 0,30 . Поводите при този тип монтаж варират с дължини от към 50 см. до 1,5 метра. Така примамката има огромна свобода на движение е и супер естествена , потъването към дъното е доста продължително и рибата има време да я види и атакува. Тук имаме един съществен проблем , губи се част от чувствителността . Но такъв тип монтаж е чудесен за мнителни риби и риболов в много чисти води и слънчево време.
 
 
 
 
Куките и при двата монтажа могат да се завържат директно към влакното или да се използва малка карабинка, въпрос на предпочитания и вкус.
 
Монтажа Texas-Rig много лесно може да бъде комбиниран с Carolina-Rig . След като нанижете оловото и перлата можете да поставите силиконoв стопер / по-добре два/ като е нужно те да са с необходимото качество защото оловото постоянно ще се удря в тях . Така вече от класически Texas-Rig с изместване на стоперите по линията имате веднага Carolina-Rig.
 
 
 
 
При SPRO вече имаме на лице тежести които не са от олово , те са много по-екологични като волфрам и неръждаема стомана.
 
 
 
 
Всички консумативи нужни за монтажите можете да намерите в линковете по-долу.
 
 
 
Много топ продукти на SPRO можете да намерите тук --> SPRO
Всякакво ТОП риболовно оборудване можете да намерите в нашият магазин - MFTACKLE

 

 

 

Leave a Comment