Уважаеми Клиенти, Поради голямата натовареност на сайта, моля финализирайте поръчките си в рамките на 2 часа. В противен случай, количествата на продуктите във Вашата кошница ще бъдат освободени за други клиенти!

Как да ловим повече с Уип

Posted by kalinN 25/03/2021 0 Comment(s) Риболов,
HOW TO CATCH MORE ON THE WHIP | WHIP FISHING TACTICS
Как да ловим повече с Уип / Риболовна тактика с Уип
 
 
 
 
Graham West ще ни разкаже за риболова с къса въдица , там търсените риби са с малки размери но количеството уловени риби е голямо. Действието се развива в голям водоем за риболовните стандарти в Англия.
 
 
Там обикновено се лови на фидер и се практикува шаранджийски риболов. Езерото е пълно с дребни риби, Graham ще ни покаже и разкаже за красотата на този тип риболов. Обикновено за няколко часа се ловят по 200-300 риби. Въдиците за този тип риболов са много леки и с малък диаметър на бланката и обикновено са с плътни карбонови върхове .
 
 
Това позволява много бърза и лесна работа с уреда. West използва интересен способ за фиксиране на влакното към върха. Нанизва силиконов шлаух на върха след което прави примка върху него , след това увива малко влакно около върха и отгоре поставя друг силиконов шлаух. Тази система работи безупречно и му е любима.
 
 
Днес ще риболова с две въдици , една три метра   Response Whips 3 м  и една 5 метра  Response Whips 5 м.
На близката дистанция ще използва групирано утежнение от няколко сачми за да може да ги раздели ако се налага според държанието на рибите. Там ще подава постоянно храна в състояние близко до каша и ще подмята червеи и кастери , като ще лови близко до повърхността .
 
 
Като трябва да се отбележи ,че кастерите обикновено селектират по-едри риби. На дистанцията с 5 метровата въдица ще подаде стегнати топки с жива стръв . Там утежнението ще е с оливетка за да може да стига по бързо до дъното и да лови по-едри риби които би трябвало да са на петното със стегнатите топки.
 
 
Куката за такъв тип риболов е специфична , за да можете да откачате по лесно рибите тя трябва да е със дълго стебло, поводите са къси. Отлична кука за такава ситуация е PRESTON N10  Основната линия свършва на около 10 см. пред края на въдицата , с тази дължина се работи най-лесно и бързо.
 
 
Много топ продукти на Preston Innovations можете да намерите тук-> Preston Innovations
Всякакво ТОП риболовно оборудване можете да намерите в нашият магазин - MF Tackle
MF Tackle - Твоят приятел в риболова !
 
 
 

Leave a Comment