Зимни бабушки на фидер

Posted by kalinN 15/12/2021 0 Comment(s) Риболов,

Привет,
На 03.12.2021 г. направих един бърз излет на яз.Синята река над Казанлък.
 
 
Времето беше меко през деня , но всички локви около водоема бяха замръзнали , температурите вечерта вече са доста под нулата. Водата беше доста студена , все пак се надявах да има някаква активност на рибите. Знам ,че там има добра популация на бабушки затова храната ми беше с такава насоченост.
 
 
Тъмната и фина CHAMPION FEED Wonder Black 2kg с ароматизатор CHAMPION FEED Liquid Aroma 250ml/ Chocolat . Храната направих една идея по-мокра защото след това добавих глина GOREK - Mineral Ploc 1kg която да прави допълнителна мътилка , а тя изсмуква част от влагата. За капак и черна боя за още повече мътилка .
 
 
Намерих дълбочина около 8 м. на дистанция 38 оборота на макарата , не съм мерил на колчета защото терена беше с голяма деневилация. Направих подвижен монтаж , като от задната страна поставих стопер . Идеята ми беше рибите да се самозасичат.
 
 
Стартирах с 5-6 кошници тежка захранка за старт , като вътре сложих по-малко пинки. Куката 18-ка IGNESTI 404 с повод 0,10 флуорокарбон . Този тип поводи е една идея по-твърд от стандартните монофили и се усуква по-трудно. Като разбира се е почти не видим под водата. Още с подаването ми имах вземане което не успях да реализирам. След това хванах три бързи риби и нещата започнаха да се „закучват“ . Използвах въдица MATRIX Horizon X Pro Slim 3.3m Feeder 35 gr. с най-мекото връхче 0,5 oz. плетено влакно и шок лидер.
 
 
 
Започнах да въртя комбинации от стръв , по-големи , по-малки хранилки , дължини на повода , добавях сух ароматизатор и т.н. Нищо не можеше да сработи както трябва. Кълваха някакви епизодични риби , които не се влияеха от нищо.
 
 
Интересното беше ,че на моменти хранилката / влакното/ се удряше в риби докато потъва . Тогава направих стълб от храна и червеи които разтоварих от средата на дъното , до дъното. Веднага успях да хвана няколко риби и отново всичко се върна в изходно положение с труден риболов.
 
 
Повторих и всичко се случи отново , явно рибите не искаха да стоят на дъното. Най-вероятно е имало термо клин на определена дълбочина и беше почти не възможно да се накарат рибите да стоят на дъното. Все пак успях да хвана 20 тина риби , което за зимен риболов си е добро постижение.
 
 
Нахраних един котак и бях на вода, какво повече може да се иска.
Поздрави и много сгънати връхчета !
 
 
Калин Стоянов-Коки ????
 
 
MF Tackle - Твоят приятел в риболова ! ???? ???? ????
 
Всякакво ТОП риболовно оборудване можете да намерите в нашият магазин - MFTACKLE

Leave a Comment